Traian Basescu a afirmat, vineri, la intalnirea cu sustinatorii sai de pe Facebook, ca sistemul de educatie romanesc este ineficient, corupt, lipsit de exigenta, iar majoritatea dascalilor sunt foarte slab pregatiti.

Traian Basescu a fost intrebat de unul dintre participanti care sunt, in opinia sa, valorile care lipsesc sistemului de educatie romanesc.

"Multe valori lipsesc sistemului de educatie romanesc. Prima si cea mai importanta este eficienta", a raspuns sefului statului.

El a aratat ca, in general, foarte multi absolventi au nevoie de cu totul altceva decat ceea ce au invatat in facultate, deoarece "cursurile sunt imbatranite", iar cercetarea universitara nu este deloc convingatoare deloc, scrie MEDIAFAX.

"La noi cursurile sunt extrem de vechi, neaduse la zi, se citeste foarte putin la nivelul dascalilor. Primul lucru e diferenta uriasa intre ce se preda in sistemul nostru de educatie, in mod deosebit in universitati, si ce ai nevoie dupa ce termini", a adaugat Basescu. In opinia sa, "fundamental gresit" in sistemul de educatie romanesc este si "lipsa de exigenta".

"In goana de a obtine studenti peste numarul de locuri, universitatile de stat au coborat nivelul de exigenta la admitere dincolo de orice limita", a exemplificat Traian Basescu.

"Un alt lucru care ne lipseste: moralitatea in educatie. (Este - n.r.) coruptie foarte multa de la scoala generala, la liceu si pe urma la universitate", a continuat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.