Social 9 Iunie 2013 17:10
Afluentii Sucevei, Moldovei si Bistritei din judetele Suceava si Neamt se vor afla sub cod portocaliu de inundatii, in timp ce pe raurile mici din bazinele Somesul Mare, Lapus si Mures superior se instituie cod galben, incepand de vineri seara.

Potrivit unei atentionari transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), codul portocaliu se instituie de vineri, la ora 20.00, pe afluentii Sucevei, Moldovei si Bistritei din judetele Suceava si Neamt.

Din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitatii sub forma de aversa si caracter torential, fenomenele se pot produce izolat si in alte bazine hidrografice mici din zonele de deal si munte din nord-vestul, sudul si centrul tarii, potrivit avertizarii INHGA.

Tot de vineri, de la ora 20.00, se instituie cod galben pe raurile mici din bazinele Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Lapus (judetul Maramures) si Mures superior (judetele Harghita si Mures), scrie MEDIAFAX.

INHGA mai avertizeaza ca se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice Somesul Mare, Lapus, Mures superior, Siret si Prut, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie si ale cotelor de inundatie.

Totodata, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se mentine cod galben pe raurile: Suceava, Moldova, Bistrita (judetele Suceava, Neamt), pe cele din bazinele hidrografice Trotus (judetul Harghita si Bacau), Susita, Putna, Ramnicu Sarat (judetul Vrancea), Barlad (judetele Vaslui si Galati), Jijia (judetele Botosani si Iasi) si pe afluentii Prutului inferior din judetele Vaslui si Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.