Medicamentul Fervex a fost retras din farmacii, dupa ce producatorul francez a descoperit un lot cu incarcatura microbiana, Agentia Europeana a Medicamentului hotarand retragerea de la vanzare a tututor formelor aflate pe piata, a declarat presedintele ANM, Marius Savu.

Producatorul medicamentului, compania franceza Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu incarcatura microbiana, respectiv Fervex cu aroma de zmeura, pentru care a cerut retragerea de pe piata, ca masura de precautie, a spus presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), Marius Savu.

Ulterior, Agentia Europeana a Medicamentului a hotarat retragerea de la comercializare a tuturor formelor de Fervex granule pentru adulti si copii, nu numai a celor cu aroma de zmeura, a precizat Marius Savu.

Marius Savu a precizat ca medicamentul Fervex cu aroma de zmeura nu se comercializeaza in Romania, dar in urma deciziei Agentiei Europene a Medicamentului, Fervex a fost retras de la vanzare in toate variantele comercializate.

Presedintele ANM a mai spus ca reactiile adverse care ar putea fi produse de medicamentele Fervex cu incarcatura microbiana sunt greata, varsaturi si diaree, scrie MEDIAFAX.

"Retragerea a fost extinsa ca o masura de precautie deoarece produsele mentionate mai sus sunt similare cu Fervex Raspbery aroma de zmeura. Datele colectate pana in momentul de fata sugereaza ca zaharul (sucroza) folosit in compozitia acestor produse este sursa prezentei microbiene. Prin urmare, datorita unor masuri de precautie extrema, Bristol-Myers Squibb retrage de pe piata aceste produse care au aceeasi sursa de zahar (sucroza)", precizeaza Bristol-Myers Squibb intr-o declaratie transmisa MEDIAFAX.

Bristol-Myers Squibb precizeaza ca va continua sa investigheze aceasta problema si va furniza noi date deindata ce vor fi disponibile.

Medicamentul Fervex este recomandat pentru tratamentul simptomatic al racelilor comune, rinitelor alergice si vasomotorii, starilor gripale, pentru ameliorarea stranutului, secretiei nazale apoase, inflamatiei mucoaselor nazala si sinusala, febrei, durerilor de cap si musculare, potrivit prospectului produsului.

Citeste si:
Un tratament nou pentru cancer a vindecat 100% din pacienți
Un tratament nou pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.