Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a avut luni o scurta intrevedere cu Printul Charles, aflat in vizita in Romania, si l-a invitat sa i se alature in viitoarele sale proiecte "verzi", mostenitorul coroanei Marii Britanii fiind de acord.

Printul Charles a discutat cu Rovana Plumb in timpul vizitei pe care a facut-o la Muzeul Colectiilor de Arta din Bucuresti, unde a discutat si cu premierul Victor Ponta.

Cunoscand faptul ca Printul de Wales militeaza de ani pentru agricultura ecologica, Plumb l-a invitat pe acesta sa i se alature in viitoarele sale demersuri si proiecte "verzi", menite sa promoveze totodata frumusetile si traditiile Romaniei, atat in interiorul, dar si in afara tarii, iar mostenitorul coroanei Marii Britanii a fost de acord, potrivit MEDIAFAX.

In cadrul vizitei la Bucuresti, Printul Charles s-a intalnit si cu presedintele Traian Basescu, la Cotroceni.

Printul Charles a sosit in Romania in 30 mai, la Targu Mures. De acolo, a mers la Miclosoara, in Covasna, la domeniul contelui Kalnoky Tibor, unde a fost gazduit in noaptea de joi spre vineri. Mostenitorul coroanei Marii Britanii a mers apoi la Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna, unde a innoptat la una dintre proprietatile sale. Printul Charles are patru case in satul covasnean Valea Zalanului, ultima cumparata in primavara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnas, Kasleder Jozsef.

Vineri, Printul Charles a vizitat localitatea mureseana Archita, discutand cu seful Consiliului Judetean Mures si cu personalitati medicale despre inventarierea si pastrarea patrimoniului transilvanean, respectiv despre infiintarea unei clinici in zona.

De asemenea, Printul Charles s-a intalnit, duminica seara, in satul Valea Zalanului, cu autoritatile locale din judetul Covasna, cu care au discutat, printre altele, despre dezvoltarea zonei si despre produse locale.

Mostenitorul coroanei Marii Britanii a fost in Transilvania de mai multe ori, in ultimii ani, in vizite private, in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.