Social 3 Iunie 2013 11:45
Avocatii lui Adrian Nastase au cerut recuzarea judecatoarei Ioana Bogdan din completul de cinci magistrati care judeca recursurile din dosarul "Zambaccian", pe motiv ca a fost procuror DNA si consilier al lui Daniel Morar, contestand legalitatea actelor in baza carora a ajuns judecator la ICCJ.

Completul de cinci judecatori de la instanta suprema format din presedintele Aida Popa si judecatorii Angela Dragnea, Rodica Cosma, Cristina Rotaru si Ioana Bogdan a reluat luni judecarea recursurilor formulate de Adrian Nastase, Daniela Nastase si Irina Paula Jianu in dosarul "Zambaccian".

Potrivit MEDIAFAX, la inceputul discutiilor, avocatii au anuntat ca au depus 14 cereri de probatorii si ca au invocat numeroase exceptii de neconstitutionalitate sau neconventionalitate.

Totodata avocatii au aratat ca au depus doua cereri de recuzare a judecatoarei Ioana Bogdan. Unul dintre avocatii lui Adrian Nastase, Liviu Popescu, a explicat instantei ca una dintre cele doua solicitari reprezinta efectiv cererea de recuzare, iar a doua este o cerere de constatare a nelegalitatii tuturor actelor normative care au stat la baza transferului Ioanei Bogdan din functia de procuror DNA in cea de judecator la instanta suprema.

Avocatul a aratat ca judecatoarea Ioana Bogdan nu mai poate face parte din acest completul, intrucat s-a pronuntat anterior in dosarul "Trofeul calitatii", in judecarea fondului cauzei.

Un alt avocat al lui Nastase, Ion Cazacu, le-a citit judecatorilor pasajul din motivarea completului de judecata de la fond din dosarul "Trofeul calitatii", in care se arata ca Adrian Nastase reprezinta exponentul cel mai inalt al coruptiei din Romania. Avocatul a sustinut ca, in opinia lui si a clientului sau, magistratul Ioana Bogdan nu poate da dovada de impartialitate dupa ce a luat o astfel de hotarare alaturi de alti doi judecatori si dupa ce a fost procuror in Directia Nationala Anticoruptie si consilier al lui Daniel Morar, fostul sef al DNA.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a suspendat judecarea recursurilor facute in dosarul "Zambaccian", iar un alt complet al instantei urmeaza sa solutioneze aceste doua cereri.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.