Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a afirmat, sambata, la Ploiesti, intrebat daca poate estima cand se va eradica spaga din sistemul sanitar romanesc, ca el nu este "utopic".
"In ceea ce priveste spaga din spitale, eu cred ca spaga in genere nu poate fi eradicata de maine ca vrem noi sa o eradicam. Ea trebuie sa faca parte dintr-un program amplu si complex, adica: cresterea salarizarii medicilor si asistentilor, care trebuie sa fie un lucru corect. Trebuie sa-i dai omului, ca sa poti sa-i ceri. Daca un om primeste o leafa decenta, atunci automat poti sa-i ceri: potoleste-te cu spaga ca s-ar putea sa ai lucruri grele si complicate la care trebuie sa raspunzi. Pana atunci e o complicitate intre medic, asistent si cetatean", a spus Nicolaescu.

In acest context, ministrul Sanatatii i-a spus altui ziarist, care insista sa puna intrebari privind atentiile pe care unii medici si asistenti medicali le primesc de la pacienti, ca nu se poate rezolva "azi, ce nu se rezolva de 70 de ani in Romania", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.