Social 2 Iunie 2013 15:30
Institutiile culturale, guvernamentale si centrele comerciale se intrec in a oferi optiuni pentru parinti si copii de 1 Iunie.
Muzee
  • Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" organizeaza, sambata si duminica, intre orele 10.00 si 19.00, programe dedicate copilariei. Muzeul propune ateliere interactive pentru copii si parinti, expozitii, gradinarit, dar si piese de teatru si numere de magie.
  • Muzeul National al Taranului Roman ii asteapta pe cei mici sambata, in curtea institutiei, intre orele 10.00 si 18.00, la un mic targ de jucarii facute de artisti si studenti. Totodata, va fi pusa in scena o piesa de animatie, "File de poveste". Tot de Ziua Copilului va fi organizat un atelier de confectionat manual hartie, unul de cusut papusi, cursuri de pictura si un concurs de tir cu arcul in curtea muzeului.
  • Clubul Taranului a pregatit de 1 Iunie un festival ca-n povesti, intitulat "Tara Copiilor", unde cei mici vor putea lua parte la ateliere de creativitate, dar si la targuri, cursuri de mestesuguri traditionale si jocuri ca odinioara.

Teatre
  • Teatrul Odeon sustine cel de-al treilea spectacol din seria "Clasic e fantastic - Copilaria marilor muzicieni" si ii intampina pe sarbatoriti cu "Copilaria lui Chopin" . Evenimentul are loc sambata, de la ora 11.00 si 18.00, si duminica, de la ora 11.00.
  • Teatrul Tandarica ii invita pe cei mici la vernisajul expozitiei cu titlul "Tandarica prin ochii copiilor", unde vor fi prezentate peste 70 de desene realizate de copii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani.
  • Teatrul "Ion Creanga" a pregatit pentru 1 Iunie cateva evenimente speciale. Astfel, sambata, de la ora 11.00, la Sala Rapsodia de pe Lipscani, va fi prezentat spectacolul "Carolina si poneiul", de Laurentiu Budau. In Parcul Cismigiu din Capitala, in parteneriat cu ArCuB, Teatrul "Ion Creanga" sustine "O poveste cu povesti, te-asteptam sa le ghicesti", o reprezentatie interactiva in aer liber.
  • "Artele spectacolului pe intelesul celor mici" este titlul programului special dedicat micutilor, organizat pe 1 si 2 iunie de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" si Institutul Francez din Bucuresti la sediul acestuia din bulevardul Dacia.
Parcuri
  • Parcul Cismigiu din Bucuresti se transforma intr-un "Univers al Copiilor". Corul de copii Radio - "In lumea lui Walt Disney", Corul de copii Boom Boom, Corul de copii Allegretto, dar si scoala de dans MondoDance si parada majoretelor si a fanfarei sunt cateva dintre evenimentele cu care sunt asteptati cei mici.
  • Itsy Bitsy si Aeroclubul Romaniei vor ridica la cer prima expozitie aeriana de baloane pictate de copii si parinti, la marea sarbatoare a copilariei, ce va avea loc sambata, intre orele 18.00 si 21.00 in Parcul Oraselul Copiilor (sectorul 4). La acelasi eveniment vor sustine concerte trupe ca Rogvaiv, Contrapunct, Miniton, Liliput, Amicii, Fargolino, Andra si Razvan, Academia de Arte Frumoase Daniel Iordachioaie si vor dansa in ritmul muzicii formatiile Mini Trouble Crew, Angels, Bounce si trupa de dans de la Atelierele Itsy Bitsy.
  • O noua editie a "Vanatorii de Comori" organizate de Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" a Universitatii Bucuresti va avea loc sambata, cand, de ziua lor, copiii isi vor putea antrena curiozitatea si spiritul de aventura. Evenimentul va avea loc intre orele 09.00 si 14.00.
  • Bucuresti FM organizeaza, de Ziua Copilului, prima editie a Jocurilor Olimpitice, in zona Garii din Oraselul Copiilor, urmand ca probele sa se desfasoare pe grupe de varste. Cele mai dificile incercari pentru olimpitici vor fi: "tine de scaun", "trage de funie", "gaseste jucaria", "doi intr-un tricou - proba de stafeta", "tine baloanele-n joc", "slalom cu mingea", "cu rolele printre obstacole".
  • Parcul Tineretului va fi gazda celui mai mare eveniment dedicat interactiunii copil - parinte "Academia de joaca". Dubla campioana mondiala la gimnastica Corina Ungureanu va da "desteptarea" si va face incalzirea alaturi copiii si parinti prezenti la eveniment.
  • Activitati educativ - preventive pentru copii vor avea loc in Parcul Sebastian din sectorul 5 al Capitalei, acestea fiind organizate in colaborare cu Brigada Rutiera Bucuresti, Primaria sectorului 5, Politia Locala a sectorului 5 si reprezentanti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Mall-uri si centre comerciale
  • Sambata, incepand cu ora 11.00, in zona Feeria a centrului comercial Baneasa Shopping City, Pamamai Toys organizeaza un eveniment special dedicat copiilor, pentru a sarbatori cu multe jocuri, premii si distractie Ziua Copiilor.
  • Tot cu ocazia zilei Copilului, Centrul Comercial Auchan Titan organizeaza Carnavalul Copilariei, care debuteaza vineri, la ora 16.00.
  • Centrul Comercial Colosseum sarbatoreste 1 Iunie cu face painting, modelaj de baloane, parc gonflabil, dar si un spectacol de dans si cantece pentru copii. Punctul culminat al petrecerii va fi reprezentat de concertele sustinute de Connect-R si Andreea Balan.
  • Copiii pana la 14 ani vor putea sa decoleze cu balonul, la Vivantis Shopping Center, sambata, intre orele 16.00 si 21.00, si duminica, intre orele 10.00 si 15.00. Biletele pentru plimbarea cu balonul se obtin pe baza unui bon de cumparaturi efectuate in centrul comercial, de 25 sau 50 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.