Elevii vor incepe sa studieze din clasa a III-a cea de-a doua limba straina, in loc de clasa a V-a, a anuntat Remus Pricopie.

Prezent la o dezbatere organizata de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), ministrul Educatiei a declarat ca aceasta masura vine dupa ce a fost coborata varsta la care se invata obligatoriu prima limba straina, si anume de la 6 ani, incepand clasa pregatitoare.

"Toate studiile arata ca o limba straina se invata mult mai usor in grupa de varsta 3 - 8 ani, decat de la 8 ani in sus. De aceea noi am coborat varsta la care se introduce prima limba straina ca limba obligatorie. Vom cobori, nu acum pentru ca ar fi prea brusc, dar in 2 ani vom cobori varsta la care se incepe a doua limba straina, si anume de la clasa a V-a cum este acum la clasa a III-a, astfel incat si pe aceasta componenta noi sa pregatim copiii nostri pentru ceea ce au de facut in urmatoarele decenii", a anuntat ministrul Educatiei, citat de hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.