Sefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, a fost retinuta, fiind acuzata ca ar fi primit bani si bunuri de peste 97.000 de lei, pentru ca 68 de persoane sa fie incadrate ilegal in grad de handicap.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Ploiesti au retinut-o pe Viorica Oniga, presedinta Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, functionar angajat cu contract de munca la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul si fals intelectual, toate in forma continuata.

Alaturi de aceasta a fost retinuta si Georgeta Oprea, pentru dare de mita, trafic de influenta si complicitate la inselaciune, toate in forma continuata , se arata intr-un comunicat de presa de marti al DNA.

Procurorii vor cere Tribunalului Prahova arestarea preventiva pentru 29 de zile a Vioricai Oniga si a Georgetei Oprea.

Cele 68 de persoane identificate pana la acest moment au primit pe nedrept indemnizatii de handicap, bugete complementare personale si indemnizatii de insotitor totalizand 1.146.200 de lei, suma care reprezinta paguba cauzata bugetelor locale din care au fost efectuate platile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.