Ministrul Educatiei a anuntat ca trebuie modificata varsta la care copiii sunt obligati sa intre in sistemul de educatie.
"Intr-un an, maxim doi - maxim doi, ar trebui sa ne ducem in Parlament si sa spunem: este obligatoriu sa fii la gradinita la 5 ani si sa participi la grupa mare, dupa care sa intri in clasa pregatitoare", a declarat ministrul Remus Pricopie, scrie hotnews.ro.

"Voi merge in Parlament, dar nu acum, trebuie sa vedem momentul potrivit in care sa cer modificarea momentului in care copiii sunt obligati sa mearga la scoala. Am avut sapte ani, am coborat la sase ani. Sunt state europene care au obligativitatea de a merge, nu la scoala, ci la gradinita, de la 4 ani. Deci probabil ca noi, intr-un an, maxim doi - maxim doi, ar trebui sa ne ducem in Parlament si sa spunem este obligatoriu sa fii la gradinita la 5 ani si sa participi la grupa mare, dupa care sa intri in clasa pregatitoare", a sustinut ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Precizam ca in prezent invatamantul este obligatoriu incepand cu 6 ani, copiii de aceasta varsta fiind obligati sa urmeze clasa pregatitoare. Invatamantul obligatoriu de la 6 ani a fost introdus prin Legea educatiei nationale nr. 1/2011 si anul acesta scolar este primul care se deruleaza conform acestei prevederi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.