Aproximativ 5.000 de mineri vor participa, incepand de joi, la un miting organizat de Federatia Nationala Mine Energie (FNME) la solicitarea tuturor sindicatelor.

"In urma intalnirii sindicale, FNME a hotarat ca, incepand de joi, 30 mai 2013, orele 12.00, in municipiul Targu-Jiu sa se desfasoare un miting-mars, la care vor participa aproximativ 5.000 de lucratori din cadrul CEO. Cei 209 responsabili sindicali prezenti la sedinta au stabilit ca actiunile sindicale se vor desfasura, indiferent de actiunile de intimidare la care vor fi supusi lucratorii, inclusiv blocarea mijloacelor de transport, caz in care membrii de sindicat vor face deplasarea din zonele miniere spre Targu-Jiu pe jos.

Protestul va continua pana la solutionarea tuturor revendicarilor. Solicitam institutiilor guvernamentale si actionarului minoritar al societatii sa ia toate masurile pentru solutionarea revendicarilor lucratorilor din CEO si pentru derularea unui dialog corect si constructiv cu organizatiile sindicale reprezentative la nivelul sectorului de activitate energie electrica, petrol si gaze si minerit energetic, semnatare ale CCM la nivelul CEO, cu respectarea prevederile legale", a mentionat presedintele FNME, Marin Condescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.