Social 23 Mai 2013 10:32
Calin Nistor a primit, joi, aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea functiei de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie.

Calin Nistor, nominalizat de ministrul Justitiei pentru functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, si-a prezentat proiectul de management si apoi a fost audiat de membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit MEDIAFAX, la finalul interviului, Calin Nistor a primit avizul pozitiv, cu unanimitate de voturi, din partea Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

"In urma analizarii proiectului de management prezentat, precum si audieri candidatului, in temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, cu unanimitate de voturi, Sectia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv", se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ, acesta urmand sa fie motivat si trimis la Ministerul Justitiei.

Propunerea pentru ocuparea functiei de procuror-sef adjunct al DNA de catre Calin Nistor, insotita de avizul CSM, va fi inaintata de Ministerul Justitiei presedintelui Traian Basescu, acesta avand ultimul cuvant privind numirea.

Potrivit Legii 303/2004, procurorul general al Directiei Nationale Anticoruptie si adjunctii acestuia sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Seful statului poate refuza motivat numirea in functiile de conducere din Ministerul Public.

Nistor a fost propus in functia de adjunct al sefului DNA in 26 aprilie, de catre ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Citeste si:
Handbal: CSM Slatina a bifat a doua victorie la Cupa Slatina
Handbal: CSM Slatina a bifat...

Ministerul Justitiei arata ca procurorul Calin Nistor a fost propus in functia de adjunct al sefului Directiei Nationale Anticoruptie intrucat a lucrat neintrerupt in DNA din 2006, are o experienta semnificativa atat in ceea ce priveste urmarirea penala, cat si activitatea manageriala si cunoaste problematica institutiei, fiind asigurata astfel continuitatea in activitatea institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.