Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, este un sustinator al industriei fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II).

Industria fondurilor de pensii private obligatorii este singurul parteneriat public-privat care functioneaza fara sincope si o solutie viabila pentru viitorul financiar al actualilor angajati, a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"Este o solutie viabila care trebuie dezvoltata. Administratorii au avut rezultate bune, iar efectele crizei nu au avut consecinte grave grave asupra economiilor pe care viitorii pernsionari le strang de acum", a spus Campeanu, intr-un mesaj transmis la un eveniment de profil organizat la Sinaia.

Prezent la eveniment, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) Ion Giurescu a afirmat ca lansarea fondurilor de pensii private poate fi catalogata ca fiind o reusita, in conditiile in care nu se credea in acest demers si a fost contestat si dupa momentul lansarii.

"Am reusit sa lansam un sistem in care multa lumea nu credea si a fost contestat si dupa ce a fost lansat. De asemenea, administratorii au avut rezultate notabile la care nimeni nu se astepta intr-o perioada nu foarte prietenoasa, cu turbulente financiare. Sumele de care dispun acum fondurile de pensii au devenit interesante pentru cei care au nevoie de bani", a spus Giurescu.

Pilonul II numara opt fonduri de profil, cu 5,86 milioane de participanti, si a ajuns la active nete de 10,54 miliarde de lei la finele lunii martie, conform datelor oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.