Schimbarea manualelor se va incheia in 2017, metodologia privind noile carti scolare si calendarul inlocuirii acestora urmand sa fie supuse dezbaterii publice incepand de saptamana viitoare, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.

"Saptamana viitoare, vom supune dezbaterii publice metodologia privind noile manunale, plus componenta digitala, si calendarul pentru schimbarea acestora. Potrivit calendarului, schimbarea manunalelor este prevazuta sa se incheie in 2017", a spus ministrul Pricopie.

Potrivit demnitarului, din septembrie, copiii vor avea manual in format clasic, pe masa, iar pe pagina de internet, manuale.edu.ro, vor exista manualele in format digital.

"Vom avea atat carti in format pdf, dar si de aplicatii multimedia. Studiile au aratat ca elevii invata mai rapid atunci cand se folosesc instrumentele digitale. Atunci cand copiii vad intr-un film cum functioneaza sistemul solar, inteleg mai usor lectia decat atunci cand privesc o poza dintr-o carte", a explicat Pricopie, precizand ca scoala nu poate ramane ancorata in structuri vechi, rigide.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.