Lotiunea Alcofarm, asemanatoare cu spirtul medicinal, este suspectata de specialisti ca a dus la decesul a 25 de persoane din judetul Bihor de la inceputul acestui an, scrie evz.ro.

Din cele 25 de cazuri de decese inregistrate de la inceputul anului in Bihor, in 14 situatii s-a facut relatia directa intre deces si intoxicatia cu alcool metilic survenita prin ingestia lotiunii Alcofarm, a declarat doctorul Daniela Rahota, seful Directiei de Sanatate Publica Bihor.

Pe etichetele sticlutelor era precizat este o solutie antiseptica pentru piele, dar nu se consemna ca are in compozitie alcool metilic. Pacientii erau convinsi ca beau spirt medicinal, fiind atrasi de pret, doar cinci lei, dar cel mai mult de concentratia de alcool foarte mare.

Protectia Consumatorului si Directia de Sanatate Publica au inceput verificari la firma producatoare, Pet & Ady Trading SRL din Nasaud, insa societatea nu mai functioneaza, fiind in faliment.

In 2006 mai multe companii au cerut insolventa firmei, iar in 2011, aceasta a intrat in faliment. Desi angajatii au fost trimisi acasa, se pare ca produsul a ramas pe piata, iar patronii sunt chemati acum la audieri. Mai mult, sunt cercetati pentru ucidere din culpa, relateaza stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.