Social 15 Mai 2013 10:37
Irinel Columbeanu a colaborat cu Securitatea in timpul studentiei sale, oferind note informative despre colegii sai de la Politehnica.

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a lui Irinel Columbeanu.

Dosarul a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia de contencios administrativ si fiscal in 26 aprilie. Instanta nu a stabilit pana in prezent un termen pentru judecarea procesului dintre CNSAS si Irinel Columbeanu.

Potrivit unor surse judiciare, Irinel Columbeanu a fost verificat de CNSAS in calitate de candidat la Primaria Capitalei, la alegerile din 2012. Acesta ar fi fost recrutat de fosta Securitate in 1980 si ar fi avut numele conspirativ "Ivanescu". In cariera sa de colaborator, Columbeanu ar fi trimis 118 note informative cu privire la colegii sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.