Social 7 Mai 2013 10:35
Consortiile formate din Asesoft International si Orange Romania, respectiv Omnilogic, Avitech Co. si Romtelecom au depus oferte pentru conectarea la internet a unui numar de 2.446 scoli, valoarea contractului fiind estimata la 148,6 milioane de lei (34,2 milioane de euro).

Potrivit MEDIAFAX, ofertele au fost depuse la finele lunii martie, conform datelor Ministerului Educatiei.

In luna octombrie 2012, Ministerul Educatiei a anuntat ca va organiza, in 4 decembrie, o licitatie pentru cumpararea echipamentelor si serviciilor IT&C necesare conectarii la internet a unui numar de 2.446 scoli.

In urma unor cereri depuse de Arcole International SRL, Creativ TSD Business SRL si Alcatel-Lucent Romania SRL, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a hotarat, in noiembrie, suspendarea licitatiei organizata de Ministerului Educatiei.

Alcatel-Lucent Romania a arata in cererea inaintata ca, prin precizarile extrem de detaliate exprimate in caietul de sarcini, cerintele referitoare la anumite echipamente devin restrictive si conduc la eliminarea de solutii competitive atat din punct de vedere functional, cat si comercial.

La randul ei, Arcole International SRL si-a motivat contestatia prin faptul ca modalitatea de intocmire a documentatiei licitatiei "este de natura sa creeze o intelegere ambigua a acesteia, dar si adevarate dezavantaje competitive pentru multi operatori economici, indiferent de forma de asociere".

Prin cererea depusa, Creativ TSD Business a sustinut ca, in urma analizei documentatiei licitatiei, au fost identificate abateri grave care incalca prevederile legale privind achizitiile publice, printre care se numara introducerea unor criterii abuzive de evaluare si incalcarea principiului liberei concurente si favorizarea unui anumit producator de echipamente tehnice, in speta Cisco.

Ulterior, primele doua companii si-au retras contestatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.