Incepand de astazi, un elicopter EC 135, echipat medical, se va afla in Constanta.

"Salvarea" aeriana va asigura transportul aeromedical de urgenta pentru zona litoralului, Deltei Dunarii si pentru judetele din Sud-estul Romaniei.

Foarte important pentru turistii care se indreapta spre Litoral este faptul ca aeronava SMURD va asigura, din punctul de operare aeriana Constanta, interventia pentru accidente sau pentru orice alta urgenta medicala care poate aparea si pe Autostrada Soatrelui - A2, scrie evz.ro.

Premierul Victor Ponta a participat, vineri, pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta, la inaugurarea celui de-al saselea centru SMURD din tara dotat cu elicopter, scrie mediafax.ro.

"Elicopterul pe care astazi il dam in functiune acopera Constanta, Delta Dunarii, Autostrada A2. A fost o intamplare, nu am pregatit lucrurile asa, dar este foarte bine ca intra de astazi in activitate, pentru ca mi-e teama, mi-as dori sa nu fie asa, dar mi-e teama ca fiind atat de multi oameni pe litoral probabil ca va fi nevoie de interventii de urgenta, din pacate si accidente pe autostrada si cine stie ce alte necazuri se pot intampla. Faptul ca elicopterul nu mai trebuie sa vina de la Bucuresti sau din alta parte, ci este aici, la Constanta, pur si simplu salveaza vieti", a declarat Victor Ponta, la inaugurarea centrului SMURD din judetul Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.