Majoritatea romanilor stiu ca de Paste sarbatoresc Invierea lui Iisus, insa 5% dintre ei spun ca aceasta sarbatoare crestina este legata de nasterea Mantuitorului, potrivit unui sondaj IRES citat de MEDIAFAX.

Sondajul mai arata ca 85% dintre intervievati sustin ca participa, in mod obișnuit, la slujba de Inviere. De asemenea, unul din cinci respondenti s-a spovedit deja, 40% sustin ca urmeaza sa o faca, iar 39% recunosc ca nu practica acest obicei.

Trei sferturi dintre respondenti vor merge, si in acest an, la acesta slujba, mai putini (59%) fiind cei care obisnuiesc sa mearga la biserica in ziua de Paste, conform aceleiasi cercetari.

Totodata, aproape 70% dintre romani spun ca tin post: 9% declara ca tin tot Postul Paștilor, 45% recunosc ca obisnuiesc sa posteasca doar in zilele de miercuri si vineri, iar 14% vor sa posteasca in Vinerea Mare. Procentul celor care sustin ca nu obisnuiesc sa tina post, 29%, este in usoara crestere fata de anii precedenti.

Marea majoritate a respondentilor, mai precis 95%, vopsesc si in acest an oua pentru Paste, iar in privinta desertului, peste 67% spun ca vor face prajituri cu aceasta ocazie.

Potrivit studiului, un sfert dintre romani au concediu de Paste in acest an, insa doar 6% spun ca vor pleca intr-o excursie cu aceasta ocazie, 73% vor sta acasa, iar 16% vor sta acasa, dar vor merge si in vizite.

Sondajul Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) a fost realizat in perioada 24-25 aprilie, pe un eșantion de 1.500 persoane cu varste de cel putin 18 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.