Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei si presedintele comisiei de specialitate din Senat, a declarat ca invatamantul online trebuie sa fie complementar celui traditional si sustine ca ministerul poate folosi fonduri europene pentru a da fiecarui elev o tableta, in paralel cu schimbarea programei scolare si a manualelor, relateaza adevarul.ro.

"Urgenta numarul zero este refacerea curriculum-ului pentru invatamantul preuniversitar, care este invechit. O scoala are acum o cu totul alta abordare, traim intr-o alta epoca, insa programa este nemodificata de 10 ani, trebuie realizata intr-o alta abordare“, a declarat Ecaterina Andronescu marti.

"Lucrul acesta se poate face din fonduri europene. Noi am creionat un astfel de proiect, am si discutat cu reprezentantii Comisie Europene si din exercitiul bugetar din 2014 o sa putem sa facem astfel de programe online in scoala romaneasca. Este posibil ca elevii sa aiba o tableta pe care sa o ia acasa, sa o imprumute de la scoala la inceputul anului si sa o dea inapoi poate la final, sa poata avea suficienta memorie sa cuprinda toate lectiile, sa se poata lega la internet. Exista acum un proiect in derulare prin care scolile se pot lega la Internet, nu mai sunt multe. Daca nu incepem, nu avem nicio sansa sa mai pastram prestigiul scolii" a opinat Andronescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.