Cateva mii de turisti au petrecut ziua de 1 Mai la munte, pe Valea Prahovei, peste o mie de oameni aflandu-se pe Valea Cerbului, la gratar, in timp ce sute de iubitori ai sporturilor de iarna schiaza la Sinaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gradul de ocupare in hotelurile si pensiunile din Sinaia, Busteni si Azuga este cuprins intre 50 si 70 la suta si, la fel ca anii trecuti, una dintre cele mai cautate statiuni este Sinaia, care este, de altfel, singura statiune din Romania unde inca se mai poate schia.

Peste jumatate din locurile de cazare din Sinaia sunt ocupate in aceste zile, turistii profitand de ofertele speciale ale hotelierilor si proprietarilor de vile si pensiuni.

Potrivit presedintelui Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova, Adrian Voican, gradul de ocupare a locurilor de cazare in statiunile de pe Valea Prahovei este mai bun decat anul trecut. Daca in aceste zile in statiunile de la munte sunt ocupate, in medie, 60 la suta din locurile de cazare, hotelierii se asteapta ca de Paste toate locurile de cazare sa fie ocupate.

"Doar aproximativ 20 la suta dintre turistii care petrec aceasta perioada in statiunile de pe Valea Prahovei au reusit sa lege 1 Mai cu zilele de Paste si sa faca rezervari pentru toata vacanta. Cei mai multi au ales sa mearga la munte de Paste, unde gradul de ocupare a locurilor de cazare va fi de suta la suta” a spus Adrian Voican.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.