Hotelurile si pensiunile din statiunile de pe Valea Prahovei vin cu oferte last-minute, mai mici chiar si cu 30 la suta, decat preturile afisate la receptie.

Cele mai bune oferte last minute sunt cele pentru 1 mai. Un sejur de trei nopti cu mic dejun inclus costa 300 de lei de persoana, la 4 stele. La trei stele, tarifele mai coboara cu cateva zeci de lei, relateaza stirileprotv.ro.

"Avem ocupat in proportie de 80 la suta, incepand de la 300 de lei de persoana cazare si cu mic dejun, deasemeni avem o cina festiva cu foc de tabara, intampinam 1 mai muncitoresc" spune Mariana Toncu, managerul unui hotel de 4 stele.

Pentru sejururile de Paste, tarifele urca binisor - cu peste 200 de lei dar sunt incluse in pret doua cine festive.

10 locuri superbe din Romania unde sa fugi in minivacanta de 1 Mai

Pentru cei care doresc sa-si petreaca mini-vacanta pe litoral, sfatul este sa mergeti in sudul litoralului, in statiuni precum Jupiter sau Neptun. In Vama Veche nu mai sunt deloc locuri libere.

Hotelierii se asteapta ca numarul turistilor care isi vor petrece minivacanta de 1 Mai si Paste la malul Marii Negre sa ajunga la 40.000 de persoane.

"Pentru aceasta minivacanta estimam 40.000 de turisti pe Litoral, fata de 30.000 anul trecut, cand operatorii din turism estimasera 25.000 de turisti. Cel mai mare grad de ocupare este in Mamaia, 80-90%, si in Vama Veche, dar aici este greu de dat o cifra", a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, citata de Agerpres.

In zona de nord a litoralului, tarifele de cazare in minivacanta de 1 Mai si Paste pornesc de la 60 lei de persoana/noapte la hotelurile de 3 stele. Hotelurile de 4 stele afiseaza tarife de 100 lei/noapte, iar administratorii hotelurilor cotate la 5 stele cer cel putin 229 lei/noapte.

In zona de sud a litoralului, tarifele sunt chiar si la jumatate din pretul cerut de hotelierii din nord, scrie evz.ro.

Citeste si:
Patru orașe din România vor avea zboruri directe spre litoral
Patru orașe din România vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.