Introducerea manualelor in format digital pentru invatamantul scolar va genera un razboi intre Ministerul Educatiei si "baronii" manualelor, obisnuiti sa redacteze aceleasi carti in ultimii 10-15 ani, fara nicio legatura cu realitatea actuala, a afirmat premierul Victor Ponta.

El a tinut ca la inceputul sedintei de guvern, in fata jurnalistilor, sa ii transmita acest mesaj ministrului de resort, Remus Pricopie.

"Vreau sa va anunt public, aici, de fata cu presa, ca va sustin in totalitate in razboiul pe care in mod sigur o sa il aveti cu o alta categorie de baroni din Romania, baronii manualelor, ca in Romania in toate domeniile sunt niste baroni care au pus stapanire pe ceva. Inteleg ca acum sunt nemultumiti ca vreti sa faceti manuale electronice. Foarte bine, faceti-le, domnule ministru! O sa piarda unii care sunt obisnuiti sa faca aceleasi manuale de zece ani, de cinspe ani, nu mai au nicio legatura cu realitatea in care traim in 2013, dar ei tot incaseaza bani de la parinti si de la scoli", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca nu exclude ca, de anul viitor, sa existe, cel putin la clasele mici, cate doua volume la fiecare manual, corespunzatoare semestrelor, pentru a mai usura ghiozdanul carat de elevi, alaturi de manualele digitale, cu aplicatii multimedia.

"Din septembrie, copiii vor avea manual in format clasic, pe masa, iar pe pagina de internet, manuale.edu.ro, vor exista manualele in format digital", a spus Pricopie, precizand ca este vorba de carti in format pdf, dar si de aplicatii multimedia.

Marti, reprezentantii Uniunii Editorilor din Romania (UER) au anuntat ca intentioneaza sa solicite Ministerului Educatiei blocarea evaluarii si achizitiei de manuale pentru clasa I, utilizand la nevoie si atacarea in contencios a documentelor de organizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.