Social 1 Mai 2013 09:36
 Evaluari-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor desfasura in intervalul 9 - 22 mai, in peste 200 de scoli, iar de anul viitor aceste evaluari vor fi organizate la nivel national, asa cum prevede Legea Educatiei, a declarat pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei Remus Pricopie.

Ordinele de ministru privind metodologiile care vizeaza evaluarile ce decurg din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 au fost publicate in 23 ianuarie pe site-ul Ministerului Educatiei.

In anul scolar in curs, evaluarile la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor desfasura in perioada 9 - 22 mai, prin pilotare pe un esantion de elevi stabilit la nivel national, a spus Remus Pricopie.

Au fost incluse in pilot cate 86 de scoli pentru clasele a II-a si a VI-a, respectiv 136 scoli pentru clasa a IV-a. Esantionul a fost realizat de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), astfel incat fiecare tip de evaluare sa fie administrat in unitati de invatamant distincte", a precizat ministrul Educatiei.

Calendarul evaluarilor-pilot are urmatoarea configuratie:

  • 9 si 10 mai - evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a,
  • 15 mai - evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a,
  • 22 mai - evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a.

Potrivit lui Pricopie, activitatea de pilotare vizeaza instrumentele de evaluare si procedurile de organizare a acestor evaluari, si nu masuri punitive.
axima in catalog".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.