Aproximativ 3.000 de politisti de frontiera vor fi zilnic la granita in perioada minivacantei de 1 Mai si Paste, pentru a evita aglomerarile in punctele vamale si a reduce timpul de asteptare, in conditiile in care va creste traficul de persoane si de autovehicule.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), in perioada Pastelui creste numarul persoanelor care revin in tara din strainatate pentru a-si petrece sarbatorile impreuna cu familia si rudele, dar si al cetatenilor straini care doresc sa-si petreaca vacanta in Romania. Anul trecut, in perioada Pastelui au tranzitat frontiera aproximativ un milion de cetateni romani si straini.

Aproximativ 3.000 politisti de frontiera vor fi zilnic la punctele de trecere a frontierei, pentru activitatile de supraveghere si control, precum si pentru prevenirea si combaterea actelor ilegale transfrontaliere, a precizat IGPF intr-un comunicat de presa remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

Totodata, va fi constituita o rezerva de personal, atat la sediul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, cat si in cadrul structurilor teritoriale, formata din ofiteri specializati ce vor fi pregatiti sa actioneze in cazul in care se va impune.

Toate mijloacele de comunicatii si informatica vor fi mentinute in stare de operativitate, iar personalul din subordine va fi pregatit de interventie rapida pentru rezolvarea situatiilor deosebite si fluidizarea fluxului la punctele de trecere a frontierei, a precizat sursa citata.

In perioada minivacantei de 1 Mai si Paste vor fi intensificate relatiile de colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu autoritatile de frontiera ale statelor vecine, precum si cu administratia publica locala.

Politia de Frontiera le recomanda persoanelor care intra sau ies din tara in aceasta perioada sa foloseasca toate punctele de frontiera comune, pentru a evita aglomerarilor ce pot aparea din cauza suprasolicitarii principalelor puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria si Ungaria.

Astfel, la frontiera romano-ungara pot fi folosite punctele de trecere din judetul Timis - Cenad-Kiszombor, judetul Arad - Nadlac-Nagylak, Turnu-Batonnya, Varsand-Gyula, judetul Bihor - Salonta-Mehkerek, Bors-Artand, Valea lui Mihai-Nyirabrany, Sacuieni-Letavertes si judetul Satu Mare - Urziceni-Vallaj, Petea-Csengersima.

Citeste si:
Ziua Muncii. Semnificația și obiceiuri pentru cea mai harnică zi...
Ziua Muncii. Semnificația și...

La frontiera romano-bulgara sunt punctele de trecere a frontierei din judetele Giurgiu - PTF Giurgiu, Constanta - Vama Veche, Ostrov-Silistra, Negru Voda-Kardam si din Dolj - Bechet si Calafat.

Persoanele care intra sau ies din tara pot face sesizari la numarul unic de apel al Politiei de Frontiera Romane 021/9590, daca sunt nemultumite de modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei.

Anul trecut, in perioada Pastelui, din 10 pana in 20 aprilie, au fost controlate documentele de calatorie pentru aproximativ un milion de persoane care au tranzitat frontiera romana, din care aproximativ 922.000 au fost cetateni ai Uniunii Europene (aproximativ 86 la suta), cu peste 316.000 autovehicule. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost cele de la granita din vest, cu Ungaria, pe unde au trecut peste 428.800 de persoane, iar la punctele de trecere aeroportuare au fost inregistrate 255.883 de persoane.

Citeste si:
Mircea Badea, accident înainte de emisiune. Mașina prezentatorului...
Mircea Badea, accident...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.