O brutarie din Sfantu Gheorghe a copt, cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, o paine secuiasca uriasa, cu cartofi, de 50 de kilograme, pentru prepararea aluatului fiind necesare 30 de kilograme de faina, zece kilograme de cartofi si aproape un kilogram de drojdie.

Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe o brutarie din municipiu a preparat o paine secuiasca cu cartofi, de 50 de kilograme.

Dioszegi Laszlo, proprietarul brutariei respective, a declarat, potrivit MEDIAFAX ca aluatul a fost facut din 30 de kilograme de faina, zece kilograme de cartofi, aproape un kilogram de drojdie, jumatate de kilograme de sare si restul apa.

Painea coapta a fost sfintita, duminica, in cadrul unei slujbe ecumenice ce a avut loc in centrul municipiului Sfantu Gheorghe in prezenta a catorva sute de oameni, dupa care a fost impartita celor prezenti la eveniment.

Zilele Sfantu Gheorghe aduna in fiecare an zeci de mii de participanti in resedinta de judet, in program fiind incluse peste doua sute de evenimente culturale, sportive, artistice, economice, care se deruleaza pe parcursul a noua zile, in perioada 20-28 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.