Problema este abandonul scolar, a adaugat ambasadorul francez intr-o declaratie facuta, astazi, la Targu Mures.

„Imi permit un scurt mesaj: Romania nu este o tara subdezvoltata in termeni de educatie. Aveti un sistem educativ care este extrem de performant, in special pentru crearea elitelor, din pacate ati pierdut un milion de elevi. In turul meu prin Romania vizitez aceste scoli. Am fost profesor si vad scoli care permit sprijinirea elevilor”, a declarat ambasadorul, citat de evz.ro.

Ambasadorul a mentionat ca Franta finanteaza, la Campia Turzii, un proiect de infiintare a unei cantine in apropierea scolii, el subliniind ca este nevoie de "un program integrat" care sa limiteze abandonul scolar.

"Trebuie pus in practica un program integrat, impreuna cu scoala, cu educatia parintilor, cantina, grupuri sanitare, astfel incat ceea ce conduce la abandonul scolar sa fie limitat. Pe acest subiect lucram impreuna cu doamna Campeanu si colaboratorii ei", a aratat el


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.