Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic, in care sunt indicate remuneratii ce ajung pana la 4.693 lei si 18.000 lei.

Pe lista sunt prezentati mai multi directori din companiile Oil Terminal, Conpet, Romgaz, complexul energetic Hunedoara, complexul energetic Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica si Electrica, inclusiv filiale, scrie MEDIAFAX.

Documentul avansat de Guvern releva ca un director general primeste un salariu net cuprins intre 4.693 lei (la Conpet) si 18.000 lei (Electrica Distributie Muntenia Nord), in timp ce alti directori sunt remunerati lunar cu sume care ajung pana la 14.306 lei (Romgaz).

Sefii de directie ajung la randul lor la salarii lunare de 13.183 lei (Hidroelectrica).

Mai mult, premierul Ponta a aratat ca salariile din Autoritatea pentru Supraveghere Financiara, care include Comisiile de Supraveghere a Asigurarilor, Valorilor Mobiliare si Pensiilor Private variaza intre 62.000 lei si 188.000 lei.

Premierul a sustinut aceasta declaratie in contextul in care arata ca este nevoie de transparenta privind modul de cheltuire a banilor in ministere si autoritati centrale si a salutat "initiativa" presedintelui de a promulga Legea privind Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Astfel, premierul Ponta a reluat ideea ca directorii unor companii de stat, care castiga salarii de circa 13.000-14.000 de lei, ar trebui impozitati suplimentar in conditiile in care un medic rezident sau un profesor debutant sunt remunerati lunar cu doar 1.100 lei.

"Poate reusiti, domnul ministru Chitoiu si domnul ministru Nita, sa vedem ce facem cu acesti saraci de directori. (...) Eu nu zic ca nu trebuie platiti bine, dar poate vedem de ce trebuie sa fie platiti mii de directori in felul asta, cu un salariu care e de vreo cinci ori cat al dumneavoastra, care, teoretic, sunteti responsabili de ei", a spus Ponta.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

In acest context, premierul a apreciat ca ar trebui gasita o solutie pentru impozitarea suplimentara a acestor salarii.

"E o paine foarte alba la stat, dar poate au si perfomanta cu aceasta ocazie si poate reusim sa mai impozitam intr-un fel sau altul, ca cred ca pot sa participe la efortul pe care il face toata lumea, in conditiile in care un profesor sau medic il angajam acum cu 1.100 lei, un medic rezident, si 14.000 lei, un director la.... Da, chiar cred ca suntem o tara in care nu punem valorile in ordinea corecta", a spus premierul

Citeste si:
Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română...
Valentin Ștefan, Director...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.