Comandantul fortelor terestre ale SUA din Europa, general-locotenent Donald M. Campbell, a medaliat, intr-o ceremonie la comandamentul Diviziei 1 Infanterie "Dacica", 10 militari romani care au primit dinstinctii din partea unor structuri ale fortelor armate SUA.

Astfel, comandantul si seful de stat major ai Batalionului 495 Infanterie, respectiv colonelul Dorin Toma si Stefan Mihalcea, au primit din partea Comandantului fortelor terestre ale SUA din Europa "Army Star Medal".

In timpul ceremoniei, Donald M. Campbell a declarat ca actiunile militarilor romani in Afganistan au fost remarcabile si contributia trupelor terestre in aceasta tara a fost "superba".

Acesta a aratat ca, in calitatea sa de ofiter, a vizitat Afganistanul si stie cat de dificil poate fi serviciul militar acolo.

"Va multumesc pentru serviciul dumneavoastra si fiti mandri de acesta", le-a spus Donald M. Campbell militarilor decorati.

Seful Statului Major al Fortelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, a aratat, in interventia sa, ca acest moment completeaza "arhitectura"parteneriatului strategic dintre Statele Unite si Romania, scrie MEDIAFAX.

Comandantul american a inmanat, de asemenea, comandantului de companie al Batalionului 495 Infanterie, capitan Serban Vasile Ilie, si comandantului de grupa de la Baza Militara 99 Deveselu, plutonier major Victoras Iliescu Sarbu, "Army Commendation Medal".

In cadrul ceremoniei au mai fost medaliati comandantul de companie al Batalionului 2 Infanterie, locotenent Valentin Bolma, comandantul de pluton locotenent Viorel Adrian Vilcu si comandantul de grupa plutonier major Razvan Felix Stanimir, de la acelasi Batalion. Acestia au primit din partea oficialului american "Army Achievement Medal".

Aceeasi medalie a fost acordata si comandantului de grupa la Batalionul 49 Aparare CBRN plutonier Petre Boncea, ajutorului comandantului de grupa de la Batalionul 202 Aparare CBRN sergent major Eduard Vlad Romila si comandantului de grupa de la Batalionul 495 Infanterie sergent major Victor Urlan.

Citeste si:
Pensiile speciale, tranșate de Banca Mondială. Polițiștii și...
Pensiile speciale, tranșate...

Comandantul fortelor terestre ale SUA din Europa, general-locotenent Donald M. Campbell, efectueaza, in perioada 17-19 aprilie, o vizita in Romania, la invitatia sefului Statului Major al Fortelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.