Peste 147.000 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare si clasa I au fost inregistrate pana joi seara

119.304 sunt pentru copii care vor implini sase ani inainte de 1 septembrie 2013, iar 28.261, pentru cei care vor avea aceasta varsta dupa data mentionata, informeaza Ministerul Educatiei

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei, pana joi la ora 20.00, au fost inregistrate 147.565 de cereri de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014.

Dintre acestea, 6.073 de cereri au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul ministerului, www.edu.ro, la sectiunea Inscrierea in invatamantul primar, 5.141 fiind deja validate la secretariatele unitatilor de invatamant unde parintii au aplicat, precizeaza sursa citata, intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, recomanda tuturor parintilor care au copii cu varsta adecvata parcurgerii clasei pregatitoare si clasei I, respectiv 6 si 7 ani, sa ii inscrie in perioada alocata primei etape, respectiv pana la 22 aprilie.

Afisarea listei copiilor inscrisi se va face in data de 29 aprilie, la sediul fiecarei unitati de invatamant, pe site-urile scolilor, acolo unde acestea exista, ale inspectoratelor scolare judetene si, respectiv, pe cel al municipiului Bucuresti.

Cea de-a doua etapa de inscriere are loc in perioada 8-17 mai si este destinata doar copiilor care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant dupa prima etapa.

Lista finala va fi publica in 24 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.