Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, despre RADET si RATB, la care controalele au scos la iveala numeroase nereguli, ca "acum se verifica" un lucru spus de el de patru ani.

"De patru ani de zile spun ca sunt «gauri negre», iata ca se verifica acum ce spun de patru ani", a spus edilul, raspunzand unei intrebari cu privire la rezultatele controalelor efectuate de Corpul de control al primului ministru la cele doua regii autonome.

In privinta RATB, Oprescu a amintit doar ca situatia din regie este motivul pentru care, timp de patru ani de zile, nu a fost de acord cu marirea pretului biletelor de transport, scrie MEDIAFAX.

Sorin Oprescu a mai explicat si faptul ca, din cauza fostului Consiliu General al Municipiului Bucuresti, primarul general "nu si-a putut exercita prerogativele".

"Primarul general nu si-a putut exercita prerogativele din cauza fostului CGMB, care si-a numit si schimbat directorii si care a scos din statutul institutiilor Corpul de control al primarului general. Au trait intr-o independenta deplina necontrolati de nimeni", a mai spus Oprescu care a precizat ca atat in cazul RADET, cat si al RATB, inca din primul sau mandat, a atacat in instanta hotararile prin care directorii si membrii Consiliilor de administratie au fost numiti de vechii consilieri generali.

Intrebat despre alte sesizari pe care le-a facut Corpului de control al primului ministru, Oprescu a precizat ca la alte institutii aflate in subordinea municipalitatii, respectiv la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) si la Administratia Strazilor, verificarile au fost facute intern, de catre angajati ai primariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.