Aproximativ 150 de sindicalisti au protestat luni la Guvern, cerand modificarea Legii dialogului social, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 150 de sindicalisti de la Federatia Nationala Solidaritatea Metal au protestat, luni, in fata sediului Guvernului, solicitand modificarea Legii dialogului social, in special a capitolelor care vizeaza reprezentativitatea, protectia membrilor de sindicat si negocierile colective.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana, a venit la protestatari pentru a le transmite ca problema legislativa invocata de catre sindicalisti este deja in atentia guvernantilor, care au inceput sa lucreze la modificari si ca ii asteapta la discutii.

Presedintele Federatiei Nationale Solidaritatea Metal, Gheorghe Sora, a declarat ca revendicarile lor vizeaza in principal reprezentativitatea sindicatelor, protectia membrilor de sindicat si negocierile colective.

Liderul sindical a precizat ca protestele vor continua marti si miercuri, chiar daca ministrul pentru Dilog Social i-a invitat deja la discutii.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana, anunta, la 1 februarie, ca va depune un proiect de modificare a Legii dialogului social, intrucat aceasta trebuie schimbata in totalitatea ei, altfel "patronatele dispar".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.