Ministerul Sanatatii (MS) anunta ca va incerca, la rectificarea bugetara, revizuirea fondurilor pentru programele din domeniul stomatologiei, insa, daca nu vor fi gasiti banii necesari, demersul va fi amanat pentru 2014.

MS explica ca masura blocarii alocatiei bugetare pentru stomatologie a fost luata din cauza subfinantarii din 2013 si a obligativitatii platii arieratelor.

"Subfinantarea ramane cea mai mare problema a sistemului sanitar. Din bugetul alocat, cea mai mare parte a fondurilor au fost directionate catre plata arieratelor, datorate prostului management din anii trecuti. Intrucat bugetul pe anul 2013 nu poate acoperi toate programele desfasurate si in anul 2012, optiunea Ministerului Sanatatii a fost sa incerce sa acopere integral programul de cancer, chiar daca, astfel, alte programe au fost vaduvite", arata Ministerul Sanatatii.

Statul a taiat asistenta medicala dentara, desi 80% din romani au probleme cu dintii

Potrivit MS, la rectificarea bugetara, pe baza promisiunilor de rectificare pozitiva, ministerul incearca revizuirea bugetului si, ca atare, alocarea mai multor bani si pentru programele din domeniul stomatologiei, unde oricum MS intentioneaza realizarea unui program mare de preventie.

"In cazul in care nu vor fi bani suficienti la rectificare, un asemenea program va fi oricum desfasurat in anul 2014. Cu cat se va face mai repede reorganizarea sistemului sanitar, pe care noi am initiat-o, cu atat vom putea aduce mai repede bani dinspre birocratie spre rezolvarea problemelor din sanatate", a mai precizat sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.