Cea de-a saptea editie a festivalului de cultura traditionala si contemporana japoneza - Otaku Festival -, un eveniment dedicat iubitorilor de arta si cultura japoneza, se va desfasura in Capitala, pe 11 si 12 mai.

Otaku Festival 2013 isi propune reunirea sub aceeasi umbrela artistica atat a elementelor culturale japoneze, cat si a celor care tin de aria tehnico-stiintifica. Evenimentul este conceput ca o platforma independenta, care sa-i aduca impreuna pe pasionatii de cultura japoneza si pe impatimitii de jocuri - fighting games, indie games si old school games - si console video.

Festivalul ofera atat pasionatilor, cat si amatorilor elemente de educatie non-formala, transpuse in cadrul a numeroase ateliere, prezentari, jocuri, expozitii si concursuri.

Printre invitatii editiei din acest an se afla Julia Laurant, artista cu o experienta de peste opt ani in cosplay ("joc costumat", o forma de arta aparuta prima data in Japonia, in care adeptii se costumeaza in personaje din manga, anime-uri, jocuri video, benzi desenate etc.). Originara din Singapore si stabilita in Danemarca, reprezentanta Singapore la World Cosplay Summit in Japonia in 2006 va face parte din juriul sectiunii de cosplay a celei de-a saptea editii a Otaku Festival.

Printre atractiile festivalului se numara Atelierul de animatie-2D sau 3D? - care ii va trece pe participanti prin exercitii de baza despre animatie si va avea ca rezultat final un flip-book ce se va crea in cadrul atelierului -, Atelier de modelare in rasina - unde se vor face matrite si se vor turna forme -, dar si incursiunile in stilurile de desen japonez. Anul acesta, atelierul isi propune sa treaca prin nenumaratele variatii de stil de desen din manga (cuvantul japonez care denumeste banda desenata). In aceasta calatorie, participantii vor invata stilurile mai realiste, ajungand la cele mai stilizate.

Biletele si abonamentele pentru Otaku Festival sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane si in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro din toata tara, la preturile de 15 lei (pentru o zi) si 25 lei (abonament valabil pentru ambele zile de festival).

Citeste si:
S-au pus în vânzare biletele pentru Agri Trade Summit 2024. Prețuri...
S-au pus în vânzare biletele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.