Mai multe sectoare ale Dunarii, din sapte judete, se afla pana in 17 aprilie sub cod portocaliu de inundatii, potrivit actualizarii unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Astfel, in intervalul 10 aprilie, ora 16.00 - 17 aprilie, ora 18.00, se mentine codul portocaliu pe Dunare pe sectorul aval Portile de Fier - Zimnicea (sector indiguit aval Gruia) din judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman.

De asemenea, incepand de joi, 11 aprilie, ora 6:00, se instituie cod portocaliu pe Dunare pe sectorul Harsova-Braila (sector indiguit) si pe bratele Dunarii, in judetele Constanta, Braila si Tulcea.

Codul portocaliu inseamna posibile depasiri ale cotelor de inundatie si risc de viituri generatoare de revarsari importante

Potrivit aceleiasi actualizari, tot pe Dunare, se mentine codul galben pe sectoarele Zimnicea-Harsova si aval Braila si pe bratul Borcea (Calarasi-Vadu Oii), in judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati si Tulcea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.