Primarii de sector vor referendum la nivelul Bucurestiului, daca regionalizarea implica desfiintarea sectoarelor, scrie evz.ro.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a spus ca organizarea unui referendum pe aceasta tema este „un instrument legal, care il permite legea”. Totusi, primarul sectorului 1 si-a exprimat speranta ca numita „desfiintare a sectoarelor” nu se va produce si ca nu va fi cazul unui referendum, deoarece „despre regionalizare s-a vorbit ca despre o descentralizare si asigurarea fondurilor mai aproape de cetateni”.

„Noi vrem ca aceasta regionalizare, cand se face, sa se faca in interesul cetateanului, atunci, cu experienta pe care o avem, mai mare sau mai mica, in administratia publica, in Bucuresti, vrem sa se tina cont ca Bucurestiul este putin diferit ca structura de organizare fata de celelalte judete. De aceea, trebuie sa se tina cont de particularitatile Bucurestiului in momentul in care se face o lege a regionalizarii. Noi intelegem ca prin aceasta Asociatie (n.r. Asociatia Primarilor de Sector) sa fim considerati parteneri legali, seriosi in aceasta discutie cu Guvernul si cu primarul general si alte structuri ale statului”, a spus Chiliman.

Robert Negoita, si-a exprimat sustinerea ca regionalizarea sa nu implice desfiintarea sectoarelor Capitalei.

„Regionalizarea inseamna descentralizare, asa se numeste proiectul. El nu poate fi decat o regionalizare prin descentralizare. Cred ca singurul concept spune foarte mult. Descentralizarea nu inseamna sa o iei de jos in sus si de sus in jos. Asta sustinem, am promovat in campania electorala cu totii acest lucru. Cine vrea sa desfiinteze sectoarele, este problema lor. Ne ducem la cetateni si vedem ce spun ei”, a punctat Robert Negoita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.