Peste 40 la suta din lucrarile de conservarea, consolidare si restaurare a Hanului Gabroveni sunt realizate, iar in decembrie proiectul va fi finalizat, a declarat, sambata, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu

Primarul Sorin Oprescu a spus ca este multumit de modul de lucru si de graficul lucrarilor la Hanul Gabroveni, dupa ce a vizitat corpul vechi si anexa nou ridicata, scrie MEDIAFAX.

"Este absolut in regula. Este a doua oara cand venim pe santier si evolutia este vizibila. Cu multa grija, cu mult respect fata de ce a fost aici si cu dorinta de a pastra tot ce poate fi pastrat, pentru a vedea si celelalte generatii cum aratau cand au fost refacute, si iata cum putem sa le folosim pentru interesul tuturor, ma refer la partea culturala a lucrurilor", a declarat Oprescu.

Edilul Capitalei a adaugat ca lucrarile la Hanul Gabroveni, care au inceput in februarie 2012, au ajuns "la jumatatea drumului".

"Peste 40 la suta dintre aceste lucrari sunt deja realizate, iar la sfarsitul anului proiectul va fi finalizat", a spus Sorin Oprescu.

Primarul general a precizat ca valoarea totala a lucrarilor este de 21 milioane de lei, dintre care aproximativ 14 milioane de lei de la Primaria Capitalei si restul din fonduri europene, prin Ministerul Culturii.

"Vorbim despre o restaurare si o reconstituire cat mai fidela a originalului. Aici va fi un centru cultural-artistic de nivel european", a adaugat Oprescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.