Expozitia "The Human Body" de la Muzeul Antipa ar putea avea un impact negativ asupra copiilor, considera MEN.

Ministerul Educatiei a solicitat inspectoratelor scolare ca decizia de vizitare a expozitiei "The Human Body" de la Muzeul Antipa sa se ia in Consiliile de Administratie ale scolilor si cu acordul scris al parintilor, semnaland "aspecte controversate" si un "posibil impact emotional negativ", scrie MEDIAFAX.

In nota trimisa inspectoratelor se mai stipuleaza ca, in cazul in care decizia CA va fi favorabila vizitarii, "se va solicita acordul scris al parintilor sau reprezentantilor legali ai elevilor/ copiilor", cu informarea celor dintai de "faptul ca exista unele aspecte controversate, generate de tipul de exponate, precum si un posibil impact emotional negativ al acestor exponate".

Totodata, in cazul in care parintii isi dau acordul, "acestora li se va recomanda sa-si insoteasca copiii minori cu varsta sub 12 ani la vizitarea expozitiei".

Psihologii sustin ca expozitia "The Human Body", desi educativa, nu este adecvata oricarei varste, iar parintii, care cunosc cel mai bine copilul, ar trebui sa stie daca acesta este sau nu pregatit sa vada exponatele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.