Social 4 Aprilie 2013 11:37
 Peste 1.400 de persoane, izolate in Buzau si numeroase case inundate in judetul Bistrita.

Peste 1.400 de persoane din satele buzoiene Terca si Plostina sunt izolate, joi dimineata, dupa ce drumul care leaga cele doua localitati de comuna Lopatari a fost distrus in urma unei viituri produse pe raul Slanic, din cauza ploilor abundente din ultimele ore.

"Singura cale de acces catre Terca si Plostina pe drumul comunal ce leaga Lopatari de cele doua sate a fost distrusa, iar in zona nu se poate ajunge nici macar pietonal. Avem diguri de protectie pe paraul Slanic avariate si, de asemenea, si alte picioare de punti pietonale distruse. Situatia este extrem de grava, acum centralizam pagubele si transmitem situatia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, Prefecturii si Consiliul Judetean. Daca ploile se opresc am putea rezolva situatia in doua-trei zile, daca nu, Dumnezeu stie", a declarat, joi, primarul comunei Lopatari, Vasile Lefter.

In judetul Buzau, ploua de 12 ore, iar cantitatea de precipitatii inregistrata este semnificativa.

Paisprezece case din satul Parva, judetul Bistrita-Nasaud, au fost inundate joi dimineata, iar una a fost afectata de o alunecare de teren, in urma ploilor abundente, insa nicio persoana nu a fost ranita. Primarul comunei, Ioan Strugari, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca in zona au cazut peste 35 de litri pe metru patrat, motiv pentru care s-a produs o viitura pe Valea Gatejelor din centrul satului.

Debitele raurilor au crescut, potrivit specialistilor SGA intrucat s-a topit si o insemnata cantitate de zapada de la munte. Toate cursurile de apa sunt tinute sub observatie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.