Motiunea simpla initiata de PDL intitulata "Salvati metroul bucurestean" a fost respinsa, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor, fiind exprimate doar 71 de voturi "pentru" motiune, 211 fiind "impotriva" si 11 abtineri.

In cursul dezbaterilor, deputatii USL si ai PDL s-au invinovatit reciproc de situatia metroului bucurestean, reprezentantii PDL aratand ca, din cauza actualei puteri, lucrarile la metrou au fost sistate, iar cei ai USL aratand ca acest lucru nu este adevarat, iar fosta guvernare nu a dat banii necesari.

Potrivit MEDIAFAX, deputatul PSD Dumitru Chirita a declarat, la dezbaterea motiunii PDL pe tema metroului, ca aceasta este "un autodenunt" al initiatorilor si ca se impune o comisie de ancheta pentru a verifica activitatea Metrorex din perioada 2009-2012.

"Este un autodenunt al celor care se cred populari, este o nostalgie dupa perioada comunista. Grupul PDL viseaza la vremurile in care prestatorii faceau vizite la sediul partidului", a spus Chirita.

Deputatul PNL Radu Timpau a spus ca motiunea este un exercitiu demagogic "marca PDL" si ca este "lipsita de obiect si plina de ipocrizie".

Reprezentantul PC Damian Florea a spus ca motiunea PDL "opereaza cu minciuni si dezinformare" si i-a criticat de ministrii Transporturilor din guvernarea PDL pentru situatia lasata la metrou.

Andreea Paul (PDL) a sustinut, insa, ca guvernantii actuali "nu sunt capabili nici macar" sa continue proiectele incepute de democrat-liberali.

Deputatul PDL Alexandru Nazare a spus ca opozitia recunoaste performanta actualei puteri de a taia din bugetul Transporturilor 1.700.000 lei fonduri nerambursabile si 7 milioane lei fonduri rambursabile. El a adaugat ca primul ministru Victor Ponta incurca tronsoanele de la metrou si leii cu euro.

Fenechiu: Motiunea PDL nu are legatura cu realitatea, la metrou se lucreaza

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a precizat, in timpul dezbaterilor, ca el ar fi de acord ca parlamenatrii si presa sa mearga sa vada daca se lucreaza sau nu la metrou. "Sunt de acord sa luam acum un microbuz, sa mergem cu toata presa, sa vedem daca se lucreaza sau daca nu se lucreaza", a spus Fenechiu. El a aratat ca "se lucreaza" la metrou si acest lucru reiese din situatiile de lucrari pe care le primeste. "Poate nu se lucreaza atat de mult cat as vrea eu", a mai spus Fenechiu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Deputatul PP-DD Cornel Comsa a spus ca partidul sau a votat alaturi de PDL motiunile legate de Oltchim si Schengen, dar aceasta motiune "pare o scrisoare plangacioasa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.