Social 2 Aprilie 2013 12:02
Aproximativ 500 de angajati ai combinatului Oltchim au blocat, marti, timp de o jumatate de ora, Drumul National 64 Ramnicu Valcea - Dragasani, nemultumiti de anuntul privind disponibilizarea a peste 1000 de salariati.

Marti dimineata, angajatii Oltchim au blocat DN 64, la iesirea din Ramnicu Valcea spre Dragasani. Dupa aproximativ o jumatate de ora, salariatii au revenit la combinat, unde protesteaza fara a fi inregistrate incidente, transmite MEDIAFAX.

Potrivit presedintelui Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, oamenii sunt dezamagiri de concluziile intalnirii de luni de la sediul Ministerului Economiei dintre ministrul Varujan Vosganian cu conducerea si sindicatele de la Oltchim si administratorii judiciari.

"Raspunsurile primite din partea Ministerului Economiei i-au suparat si oamenii cer in continuare ca guvernantii sa ofere raspunsuri in ceea ce priveste soarta lor. Concedierile colective sunt solutii pentru un faliment, nu pentru o insolventa. Trimiterea in somaj a peste 1.000 de oameni nu este o solutie, masura este oricum ilegala, iar salariatii il asteapta in continuare la Ramnicu Valcea pe premierul Victor Ponta. Joi oricum vom merge noi la Bucuresti", a declarat Mihai Diculoiu.

Cateva sute de angajati ai Oltchim au blocat si luni, dar si pe parcursul saptamanii trecute, Drumul National 64. Luni, oamenii au mers in mars spre zona de nord a orasului, initial ei blocand DN 67 Ramnicu Valcea - Horezu - Targu Jiu.

Tot luni, liderul sindical de la Olchim Ramnicu Valcea, Mihai Diculoiu, a anuntat ca pe listele de disponibilizari de la combinat sunt 1.020 de salariati, cerandu-le acestora sa nu semneze actele pe motiv ca decizia de trimitere in somaj este "ilegala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.