Social 2 Aprilie 2013 10:04
  Parintii isi vor putea inscrie copiii la clasa pregatitoare online si la scoli, incepand de marti, 2 aprilie.

Prima etapa de inscrieri la clasa pregatitoare va tine pana pe 22 aprilie. Inspectorul General al Municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru i-a rugat pe parinti sa nu se inghesuie la inscrieri din prima zi, avand in vedere ca au la dispozitie trei saptamani. De asemenea, anul acesta, parintii pot sa-si inscrie copiii online, pe un formular disponibil pe site-ul Ministerului Educatiei.

"Daca sunt mai multi copii, atunci vom aloca mai multe clase in unitatile de invatamant, dar numai in limita spatiului disponibil. Vreau sa-i asigur pe parinti ca toti copiii vor fi cuprinsi in scoala, iar pentru ca inscrierea sa decurga cat mai usor fac precizarea ca aceasta poate fi facuta online. Ii rog pe parinti sa nu se inghesuiasca marti, pentru ca avem trei saptamani la dispozitie, iar in acest interval nu se face repartizare, ci numai inscriere", a precizat Traistaru.

"In cazul in care vor fi parinti care vor dori o anumita scoala si daca nu vor fi locuri atunci vor fi cautate solutii prin dialog pentru inscrierea in alt nivel de invatamant. In general pentru situatii speciale si bine conturate potrivit legislatiei in vigoare - numarul de locuri la clasa ar putea fi suplimentat de la 25 la 28", a mai spus inspectorul.

Parintii pot suna la Tel Verde 0800816021 pentru orice nelamuriri legate de inscrierea la clasa pregatitoare anul acesta De asemenea, pe site-ul ISMB sunt toate informatiile legate de inscriere si numarul de locuri aferente fiecarei unitati de invatamant. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a anuntat ca anul acesta locurile in clasa pregatitoare au fost suplimentate cu aproape 1.250, cei aproape 10.000 de copii de grupa mare avand la dispozitie in jur de 12.000 de locuri.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.