Pacientii internati din 1 aprilie vor plati la externare, indiferent de durata petrecuta in spital, o suma intre 5 si 10 lei, a spus luni ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, precizand ca introducerea acesteia este cuprinsa in acordul cu FMI si nu poate fi schimbata decat prin ruperea acordului.

"Coplata a fost instituita prin lege de Guvernul Boc. Din cauza Ordonantei Guvernului Boc, coplata este conditionalitate in acordul cu FMI si nu poate fi schimbata decat prin ruperea acordului. Guvernul USL a reusit sa pastreze suma modica intre cinci si zece lei", a declarat Eugen Nicolaescu, citat de MEDIAFAX.

Nicolaescu a mai spus ca hotararile de guvern si ordinele de ministru legate de Contractul cadru privind acordarea asistentei medicale in perioada 2013-2014, normle de aplicare ale acestuia, Hotararea de Guvern privind programele nationale de sanatate si normele de aplicare ale acestora au fost publicate in Monitorul Oficial din 27 martie pana in 29 martie, iar managerii care nu au aflat inca de aceste documente "ar putea pleca acasa".

"Pe managerii care nu au aflat inca despre faptul ca aceste documente au fost publicate in Monitorul Oficial sa ii trimitem acasa pentru ca nu citesc actele medicale. Imi asum integral toate schimbarile din sistem. Sunt atacuri importiva mea care vin clar din partea celor care nu doresc schimbarea", a adaugat ministrul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.