Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca pana la sfarsitul anului 2013 interzice exporturile paralele de medicamente oncologice.

"Fara exporturile paralele, ne-ar fi ajuns medicamentele oncologice pana in august 2013. De fapt, la mijloc este o actiune premeditata care urmareste cresterea preturilor la aceste produse", a declarat ministrul.

"Astazi semnez un ordin de ministru prin care pana la sfarsitul anului 2013 se vor suspenda toate activitatile de export pentru medicamentele oncologice", a afirmat Nicolaescu.

Decizia vine dupa ce, potrivit ministrului, o farmacie din Ploiesti ar fi cumparat de la Compania Nationala Unifarm trei medicamente pentru cancer, pe care ulterior le-ar fi exportat.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca, incepand din octombrie 2012 si pana in ianuarie 2013, au fost livrate de catre Unifarm trei medicamente oncologice, Alkeran, Leukeran si Purinethol, esentiale in tratamentul pacientilor bolnavi de cancer catre reteaua de spitale si farmacii, cu prioritate in unitatile spitalicesti care au comandat aceste produse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.