Social 1 Aprilie 2013 11:35
Peste 300 de salariati de la combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea protesteaza, luni, in fata sediului unitatii, liderii sindicali spunand ca oamenii sunt revoltati de intentia administratorului judiciar de disponibilizare a aproximativ 1.000 de angajati ai societatii.

La ora transmiterii acestei stiri, in fata pavilionului administrativ al combinatului protesteaza aproximativ 300 de salariati, dar din sectii continua sa mai vina angajati.

Potrivit reprezentantilor Sindicatului Liber Oltchim, decizia de disponibilizare, care apartine administratorului judiciar, este ilegala.

"Noi am inteles ca peste 1.000 de angajati vor ramane fara loc de munca in perioada urmatoare: de astazi sau de la 15 aprilie. Noi nu am fost anuntati inca oficial. Decizia este insa ilegala, deoarece nu a fost elaborat si aprobat planul de reorganizare, iar decizia de disponibilizare nu a fost discutata cu sindicatele", a declarat, luni, liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, scrie MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, administratorul judiciar a anuntat ca vor fi acordate, la disponibilizari, doar trei salarii compensatorii deoarece nu sunt fonduri.

Angajatii Oltchim au protestat si pe parcursul saptamanii trecute, cand au blocat traficul pe Drumul National 64.

Comisia Europeana a emis un aviz negativ pentru un ajutor de stat la Oltchim, deoarece compania a mai beneficiat de un astfel de sprijin, iar Guvernul nu a primit nicio intentie de cumparare, astfel ca singura solutie este restructurarea cu disponibilizari, a anuntat, vineri, premierul Victor Ponta.

El a precizat ca statul incearca sa atraga finantare de la banci si traderi pentru activele functionale ale Oltchim. Angajatii Oltchim au primit, vineri, 45% din lichidarea pe luna februarie. Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.