Afla cum va fi vremea la inceputul saptamanii.

Luni

Vremea se va raci accentuat in regiunile intracarpatice, unde temperaturile maxime se vor situa intre 4 si 14 grade, dar in cele extracarpatice se va mentine vremea calda, cu maxime termice intre 14 si 22 de grade. Cerul va fi temporar noros si, mai ales in cursul zilei, va ploua slab, local in vestul, centrul si nordul tarii si pe arii restranse in rest. In zona inalta a Carpatilor Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari izolate, mai ales la munte.

Temperaturile minime se vor situa intre -2 grade in depresiuni si in nordul exterm al tarii, unde vor fi conditii de bruma, si 9 grade pe litoral. Noaptea in sud-estul si sudul extrem al tarii, izolat, va fi ceata. Presiunea atmosferica va continua sa creasca.


Marti

Vremea se va incalzi din nou in regiunile intracarpatice, devenind calda pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime cuprinse intre 10 grade in nordul Moldovei si 22 in Lunca Dunarii. Cerul va fi temporar noros, iar dupa-amiaza si noaptea, pe arii relativ extinse in jumatatea de vest a tarii, vor fi ploi, mai ales averse, posibil insotite de descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 15...20 l/mp. In restul teritoriului local va ploua slab, mai ales in a doua parte a noptii. Vantul va avea intensificari temporare in special in sudul si centrul teritoriului, precum si la munte.

Temperaturile minime se vor situa intre 3 si 10 grade. Dimineata izolat vor fi conditii de ceata.Presiunea atmosferica va fi in scadere incepand din sud-vestul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.