Ministerul Sanatatii (MS) precizeaza, urmare a informatiilor privind lipsa vaccinului hexavalent din stocul constituit la DSP Vaslui, ca in Romania nu exista o criza la acest capitol.

"Pentru achizitionarea vaccinului hexavalent, Ministerul Sanatații are incheiat inca de anul trecut un Acord Cadru cu producatorul de vaccin urmand ca in zilele urmatoare sa se semneze Contractul Subsecvent pentru anul 2013. Ministerul Sanatații precizeaza ca nu exista o criza de vaccin hexavalent in Romania. Precizam ca pana la data de 31.03.2013, a operat programul aprobat in anul 2012", se arata intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Sursa citata mai mentioneaza ca, in aceasta saptamana, a fost aprobata in ședința de Guvern Hotararea privind programele nationale de sanatate, de aceea contractul subsecvent va putea fi finalizat in zilele urmatoare.

MS mai precizeaza ca, din informațiile primite de la producator, acesta are disponibila, in acest moment, cantitatea de vaccin hexavalent necesara, care poate fi livrata imediat.

"Vaccinul va fi disponibil imediat in depozitul CN Unifarm SA, urmand ca aceasta sa-l distribuie catre direcțiile de sanatate publica", se mai arata in comunicat.

Pentru a preveni apariția disfuncționalitaților, Ministerul Sanatații a inceput redistribuirea vaccinului intre direcțiile de sanatate publica. Astfel, județele deficitare vor putea asigura necesarul pentru vaccinarea copiilor, pana la achiziționarea primei tranșe de vaccin, potrivit aceleiasi surse.

Peste 550 bebelusi din judetul Vaslui nu au fost imunizati in ultima luna impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, meningitei virale si hepatitei de tip B din cauza lipsei vaccinului hexavalent din depozitele Directiei Judetene de Sanatate Publica.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

Medicii de familie vasluieni au ramas de o luna fara vaccinul hexavalent ce se administreaza bebelusilor la varsta de doua, respectiv sase luni, dupa ce nu au mai primit repartitiile de rigoare de vaccin de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.