Guvernul va sesiza DNA asupra activitatii Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) din perioada 2010.

Guvernul argumenteaza ca reprezentantii regiei au efectuat cheltuieli fara ca bugetele sa fie aprobate de CGMB, au prejudiciat patrimoniul societatii prin modul de plata catre furnizori si au atribuit contracte fara sa respecte toate etapele, scrie MEDIAFAX.

Concluziile au fost sintetizate de catre Corpul de Control al Guvernului, iar nota cuprinzand rezultatul verificarilor a fost transmisa si Servicului Roman de Informatii.

In document se arata ca actiunea de control a fost declanasta in urma solicitarii adresate in acest sens de catre primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, depusa la cabinetul premierului Victor Ponta in noiembrie anul trecut.

Corpul de control releva posibile fapte de natura penala comise de directorul general, directorul general adjunct, directorul economic, directorul juridic seful Serviciului achizitii publice.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca fostul prim-ministru Emil Boc a verificat, in 2010, situatia de la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul Corpului de control, iar concluzia de atunci a fost ca totul era perfect la aceasta regie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.