Conducerea Liceului "Korosi" din Covasna a fost sanctionata cu observatii scrise dupa scandalul bentitei, scrie MEDIAFAX.

Directorul Liceului "Korosi Csoma Sandor" din Covasna si cei doi adjuncti au fost sanctionati de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) cu observatii scrise, dupa scandalul legat de fetita cu bentita tricolora, in timp ce diriginta acesteia a fost schimbata de la clasa, informeaza ISJ Covasna.

Masurile au fost dispuse in urma verificarilor facute saptamana trecuta la unitatea de invatamant, care au inclus reconstituirea evenimentelor si luarea de declaratii din partea celor implicati direct si indirect, precizeaza sursa citata.

Astfel, pentru "gestionarea defectuoasa a situatiei in primele zile ale desfasurarii evenimentelor", directorul liceului si adjunctii sai au fost sanctionati cu observatii scrise, iar diriginta elevei care a purtat bentita tricolora a fost schimbata atat din aceasta functie, cat si din cea de profesor de limba romana la clasa a IX-a A.

ISJ Covasna a mai dispus "organizarea comemorarilor, a Zilei Nationale si a altor sarbatori nationale sau specifice minoritatilor nationale, astfel incat elevii sa aiba posibilitatea de a participa activ, indiferent de etnie sau de limba de predare" si "completarea Consiliului elevilor, astfel incat sa fie cuprinsi toti elevii, indiferent de etnie".

Totodata, se doreste "luarea unor masuri pentru interzicerea imixtiunii politicului in scoala".

Seful ISJ Covasna, Keresztely Irma, declara, miercuri, ca eleva de clasa a IX-a de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din orasul Covasna, care a mers la scoala cu o bentita in culorile tricolorului romanesc, si-a repetat gestul in cursul zilei de miercuri. Ea aprecia gestul tinerei drept un "incident copilaresc" si "un teribilism".

Citeste si:
Primar din Covasna, recompensă din salariul lui pentru a scapa de...
Un primar din Covasna...

"Trebuie sa vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve si din acest motiv am cerut conducerii liceului sa efectueze o analiza si sa finalizeze pana maine (joi - n.r.) la pranz un raport", a spus Keresztely.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.