Posturile de radio vor trebui sa realizeze si sa difuzeze, zilnic, un program local, intre orele 06.00 - 24.00, de minimum doua ore, respectiv de minimum sase ore, in functie de marimea localitatilor in care emit.

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) discuta, in sedinta de marti, un proiect de Decizie care include chestiuni referitoare la modalitatea de cedare a licentelor audiovizuale, dar si la conditiile privind difuzarea de programe locale radio, retransmiterea sau preluarea de programe ale altor radiodifuzori. Unele dintre prevederile proiectului au fost deja adoptate de membrii CNA in momentul difuzarii acestei stiri.

Astfel, potrivit proiectului de Decizie, in cazul serviciilor de programe de radiodifuziune pe cale radioelectrica terestra, in localitati cu o populatie de peste 50.000 de locuitori, radiodifuzorii care au obtinut licente audiovizuale au obligatia de a realiza si difuza zilnic un program local, in intervalul orar 06.00 - 24.00, de minimum 6 ore.

Proiectul prevede ca, in cazul serviciilor de programe de radiodifuziune pe cale radioelectrica terestra, in localitati cu o populatie de sub 50.000 de locuitori, radiodifuzorii care au obtinut licente audiovizuale au obligatia de a realiza si difuza zilnic un program local, in intervalul orar 06.00 - 24.00, de minimum 2 ore
, scrie MEDIAFAX.

In proiectul de Decizie se spune ca termenul "program local" cuprinde "stiri, informatii, reportaje, interviuri, dezbateri privind evenimente din viata economica, sociala, culturala si politica a comunitatii din zona de acoperire a serviciului de programe si din regiunea unde radiodifuzorul isi desfasoara activitatea".

Pe de alta parte, proiectul de Decizie mai prevede ca "serviciile tematice de programe, de tip religios, sportiv, cultural, cele dedicate copiilor, consacrate ca atare prin licenta audiovizuala, precum si posturile straine licentiate si in Romania nu au obligatia de a realiza si difuza program local".

De asemenea, proiectul prevede ca "programul retransmis nu poate fi intrerupt pentru a insera publicitate difuzata local".

Totodata, potrivit proiectului, "radiodifuzorii detinatori de licente audiovizuale pentru servicii de programe de radiodifuziune pot introduce in cadrul serviciului de programe, prin retransmisie sau preluare, programe ale unui alt radiodifuzor, in limita unei durate cumulate de maximum 6 ore zilnic". In prezent, retelele nationale de radio nu au obligatia de a difuza program local si in localitatile din provincie retransmit in general programul realizat la Bucuresti.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu vrea să își topească acidul din buze. De ce a luat...
Bianca Drăgușanu vrea să își...

Preverile au fost adoptate cu sase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda si Laura Georgescu) si patru voturi "impotriva" (Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.